Відбулося засідання постійної комісії з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та у справах учасників АТО/ООС

Під час засідання постійної комісії депутати погодили ряд проєктів рішень обласної ради.

З них:

⁃ проєкт рішення облради «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1338-VII (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб, які тимчасово втратили працездатність та не мають встановленої групи інвалідності».

Пропонується виділити на придбання засобів реабілітації 2 млн грн, на наступний рік 4 млн грн.

⁃ проєкт рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на компенсацію частини відсоткової ставки за кредитами на придбання житла захисникам і захисницям України та членам їхніх сімей, отриманими згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 02 серпня 2022 року № 856 (зі змінами)».

Компенсація частини відсоткової ставки за кредитами на придбання житла захисникам і захисницям України та членам їхніх сімей визначена у комплексній Програмі підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки та здійснюється у межах коштів, передбачених цією програмою.

На сьогоднішній день визначено сім банків, які можуть надавати таку фінансову підтримку.

Компенсація здійснюється на підставі тристороннього Договору про співробітництво, укладеного між Головним розпорядником коштів, Виконавцем Програми та Банком.

Також звертаємо увагу, що компенсація надається особам, які одночасно відповідають таким умовам:

– кредит надано на умовах Програми «єОселя» відповідно до Постанови № 856 з метою придбання житла в Харківській області;

– позичальник проживає (зареєстрований) у будь-якому населеному пункті Харківської області;

– позичальник подав до Банку, з яким укладено Договір, заяву на отримання Компенсації.

Участь у засіданні взяла заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.