Тетяна Єгорова -Луценко провела чергове виїзне засідання Правління УАРОР

Чергове виїзне засідання Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» під керівництвом голови Харківської обласної ради, президента УАРОР Тетяни Єгорової-Луценко відбулось у Харкові.

У заході взяли участь 94 члени асоціації, з них – 42 члени правління.

Як зазначила Тетяна Єгорова-Луценко, УАРОР проходить повне перезавантаження і виходить на новий рівень роботи.

«Працювали потужною командою! Увага до нашої асоціації з боку Офіса Президента України надзвичайно важлива. Дякую заступнику керівника ОПУ Олексію Кулебі за слова підтримки. Начальнику ОВА Олегу Синєгубову подяка за участь та підтримку місцевого самоврядування на Харківщині. Дуже радує безпрецедентна увага до УАРОР та розвитку місцевого самоврядування від народних депутатів.У засіданні Правління особисто взяли участь 8 народних депутатів – Олександр Бакумов, Павло Сушко, Дмитро Микиша, Олександр Літвінов, Олег Бондаренко. Окрема вдячність, Віталію Безгіну, який вдруге бере участь у засіданні Правління і в черговий раз має лідируючу позицію у дискусіях, Роману Лозинському і Вʼячеславу Рубльову – за конструктивний діалог. Це представники не тільки нашого профільного Комітету ВР, але й інших», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Серед затверджених питань порядку денного:

  • результати співпраці з Радою Європи в рамках Програми «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні». Були представлені результати дослідження загальних потреб у професійному навчанні посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів районних та обласних рад. Також в документі – аналіз актуальних проблем місцевого самоврядування, зокрема, які стосуються субрегіонального рівня. Опитування показало, що «залучення інвестицій» та «ветеранська політика» – мають бути у переліку повноважень райрад;
  • звернення до Комітету з питань бюджету Верховної Ради України та Міністерства фінансів України з пропозиціями щодо посилення повноважень органів місцевого самоврядування районного рівня, а також – щодо підвищення фінансової спроможності обласних бюджетів для забезпечення стабільного функціонування комунальних підприємств, які перебувають у спільній власності громад;
  • фінансове забезпечення функціонування районних рад у вигляді субвенції на 2025 рік;
    Вирішено:
  • рекомендувати членам УАРОР затвердити в себе на місцях програми підтримки ветеранів;
  • включити представників УАРОР до робочих груп при Міністерствах у низці сфер. Мета – чітко визначити, які саме повноваження мають залишитися за райрадами.

Наступне засідання Правління відбудеться на Івано-Франківщині.