Конференція у Страсбурзі збере представників близько 60 національних асоціацій з усієї Європи

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова візьме участь у дебатах на тему «Стійкість, відбудова та реформування України».

12-13 вересня 2024 року Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи проведе Конференцію національних асоціацій місцевих і регіональних влад з 46 держав-членів у Палаці Європи в Страсбурзі.

У церемонії відкриття візьмуть участь: президент Конгресу Марк Коолс, віцеміністр внутрішніх справ Литви Арнольдас Абрамавічус, заступник Генерального секретаря Ради Європи Бйорн Берге та молодіжний делегат Конгресу від Андорри Ліза Крус Лакнер. Дебати щодо ролі національних асоціацій у зміцненні територіальної демократії та багаторівневого управління розпочне Екрем Імамоглу, мер Стамбула та президент Союзу турецьких муніципалітетів, а також Гунн Маріт Гельгесен, президент Норвезької асоціації місцевих і регіональних влад та Президент Ради європейських муніципалітетів і регіонів (CEMR).


Перший круглий стіл буде присвячений темі «Стійкість, відбудова та реформування України» з доповідями президента Асоціації міст України та мера Києва Віталія Кличка, президентки Української асоціації районних та обласних рад і голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, а також мера Маріуполя Вадима Бойченка, виконавчого директора Реєстру збитків в Україні Маркіяна Ключковського та молодіжної делегатки Конгресу від України Софії Буданової.


Другий круглий стіл на тему «Посилення демократії шляхом залучення всіх громадян» буде зосереджений на боротьбі з сексизмом у політиці, забезпеченні права на вільні, справедливі та прозорі вибори, а також на сприянні залученню молоді до суспільного життя. Також будуть розглянуті шляхи сприяння соціальній інтеграції та партисипативній демократії.


Нарешті, третій круглий стіл на тему «Місцеві інновації для зміцнення місцевих органів влади» стане можливістю обговорити нові підходи до просування прав людини на місцевому рівні, покращення безпеки в Інтернеті та протидію кібербулінгу. Крім того, буде розглянуто використання штучного інтелекту та цифрових інструментів для управління інтеграцією мігрантів і біженців, а також місцеві та регіональні відповіді на кліматичні та екологічні виклики.


Усі три круглі столи передбачають обмін думками між учасниками конференції, де вони зможуть поділитися своїм досвідом та поглядами. Оскільки Конгрес сприяє участі молоді в суспільному житті, молодіжні делегати Конгресу також братимуть активну участь у Конференції та висловлюватимуть свою думку щодо сучасного стану демократії та пропозицій на майбутнє.


На завершення Конференції учасники ухвалять спільну декларацію, щоб підтвердити свою відданість цінностям і стандартам Ради Європи, а також надати нового імпульсу партнерству між Конгресом і національними асоціаціями.


Конференція відкрита для засобів масової інформації та транслюватиметься онлайн.

https://www.coe.int/uk/web/kyiv/-/conference-of-national-associations-of-local-and-regional-authorities