36 дітей з Куп’янської громади вирушили на двотижневий відпочинок до Італії

Туристична поїздка здійснюватиметься на запрошення Італійського регіону Емілія-Романья та Фонду «Aiutiamoli a Vivere» в рамках угоди про співробітництво між Харківською обласною радою та регіоном Емілія-Романья, яку підписала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко під час робочої поїздки до Італійської республіки в травні минулого року.

«Ми в очікуванні подорожі до Італії, будемо на Адріатичному узбережжі. Маємо гарний настрій, сподіваємося на хороший відпочинок, дружню атмосферу. Діти заслуговують на позитивні емоції, вони мають відпочивати без звуків сирен. Я щаслива, що у нас є така можливість», – сказала педагог Оксана Іллєнко, що супроводжуватиме дітей до Італії.

«Я дуже хочу побачити Італію, я там ніколи не була. Буду всьому рада, я дуже хочу побачити море», – поділилася враженнями Мирослава з Куп’янської громади.

«Нарешті наші діти їдуть на відпочинок. Сподіваємося, що їм все сподобається. Вони в захваті від програми відпочинку. Тому, думаю, ці два тижні для них будуть справжнім святом», – сказала Тетяна – мати дитини, що відправляється на відпочинок.

До Італії поїхали діти віком від 12 до 15 років. Міжнародними партнерами організовано безкоштовне проживання у місті Каттоліка, харчування, дозвілля та екскурсійні програми. Супроводжуватимуть дітей до Італії 4 педагога з Куп’янської громади.