Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у масштабній зустрічі, присвяченій відбудові України

Тристоронній діалог об’єднав представників Франції, Польщі та України.

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що Франція виділить 200 млн євро для відбудови в рамках Грантової угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки. Кошти призначені для реконструкції та відновлення критично важливої інфраструктури, зокрема в енергетиці, житловому будівництві, охороні здоров’я, сільському господарстві, водопостачанні та водовідведенні, розмінуванні, цифрових технологіях.

«Органи місцевого самоврядування можуть подавати заявки на фінансування своїх проєктів. Подача пропозицій здійснюється через екосистему DREAM, що забезпечить прозорість процесів. Переконана, що перевага має надаватися більш постраждалим регіонам. Тому закликаю громади вже зараз активізуватися і готувати якісні проєкти», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також акцентувала увагу учасників тристороннього діалогу на тому, що до реалізації проєктів обов’язково має бути долучений український бізнес.

Важливо, що у зустрічі взяв участь спеціальний уповноважений Президента Франції з питань відбудови України П’єр Ельбронн, який напередодні мав зустріч з цих же питань з віцепрем’єр – міністром з відновлення України – міністром розвитку громад та територій Олексієм Кулебою.

«Представники ОМС і український бізнес мають знати про ті можливості, які відкриваються завдяки співпраці з міжнародними партнерами. Для цього на всіх рівнях влади виконана колосальна робота. І ще більше – попереду. Масштабна підтримка України наближає нашу Перемогу», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.