Відбулось засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму

Депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-2027 роки та Положення про обласний щорічний конкурс «Кращі за покликанням».

За інформацією Служби у справах дітей ХОВА, мова йде про внесення змін до Положення конкурсу. Переможцям ІІ туру у кожній номінації, які за рішенням Конкурсної комісії посіли I, II, III місця, встановлені грошові винагороди у розмірі:
І місце – 50 тис. грн;
ІІ місце – 40 тис. грн;
ІІІ місце – 30 тис. грн.

Також під час комісії були погодженні кадрові питання комунальних закладів харківської обласної ради, проголосували за проєкти щодо зміни статутів комунальних закладів. Зокрема погоджено проєкт «Про затвердження в новій редакції Статуту КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа «Центр бойових мистецтв». Мова йде про юридичну адресу закладу та про введення нової посади. Директор центру доповів про успіхи вихованців, які повернулися нещодавно з міжнародних змагань.

«Ми здобули на Чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO у Будапешті три золоті медалі. Дмитро Алфьоров став абсолютним чемпіоном світу у двох розділах здолавши своїх суперників у 8 поєдинках з 8. Павло Тапдигов у трьох переможних боях два закінчив нокаутами у першому раунді. Я певен, що вихованці центру бойових мистецтв і надалі будуть прославляти Харківщину на міжнародній спортивній арені», – сказав голова постійної комісії питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму, директор «Дитячо-юнацької спортивної школи «Центр бойових мистецтв» Віталій Гагарін.

Погоджено проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області».

«Зміни вносяться з метою поліпшення роботи Харківського обласного центру молоді, зокрема проведення заходів направлених на реалізацію державної молодіжної політики. Це стосується проведення форумів, тренінгів, марафонів, семінарів, фестивалів, акцій, зборів, вишкілів тощо», – поінформував депутатів начальник Управління у справах молоді та спорту ХОВА Костянтин Ананченко.

В роботі комісії в режимі онлайн взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.