Українська делегація продовжує роботу у Страсбурзі

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко разом з головами обласних та районних рад бере участь у 20-ому Конгресі регіонів, який організований Régions de France.

Це щорічний захід, який об’єднує регіональних лідерів, політиків і партнерів для обговорення та співпраці з питань регіонального розвитку, інновацій та співробітництва у Франції та Європі.

«Заплановані двосторонні зустрічі між представниками регіонів України та Франції, між Президентами регіонів і спеціальним представником Президента Республіки з
питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном.

Шукаємо нові можливості для України щодо створення підґрунтя для спільних ініціатив між французькими та українськими регіонами (акцент – на прифронтових), спрямованих на зміцнення місцевого самоврядування в нашій державі, підвищення його ефективності та відповідальності. Головний напрямок роботи – інтеграція в Європейську спільноту», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

В рамках Конгресу Тетяна Єгорова-Луценко на чолі делегації з України мала зустріч з представниками Європейської асоціації місцевої демократії, генеральним секретарем ALDA Антонеллою Вальморбідою.

Підписано Меморандум щодо створення Агенції місцевої демократії Харківської області. Тривають перемовини щодо відкриття осередків ALDA в інших регіонах України. Серед пріоритетів подальшої роботи – сприяння розвитку місцевої демократії, допомога внутрішньо переміщеним особам, сприяння оздоровленню військовослужбовців та їх сімей, підтримка молодіжних ініціатив та ін.