Продовжується робота щодо прийняття у спільну власність громад області Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації

У нараді щодо приймання-передачі єдиного (цілісного) майнового комплексу ДНП «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області взяла участь заступниця голови обласної ради Тетяна Біловол, депутати обласної ради, представники виконавчого апарату ХОР, структурних підрозділів ХОВА та міської ради.

Вже підписано акт приймання-передачі Центру, також сформовано проєкт статуту комунального некомерційного підприємства.

Далі статут має бути розглянуто на засіданнях постійних комісій та на пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради, яке відбудеться 3 жовтня 2024 року. Після чого центр буде зареєстрований, як суб’єкт спільної власності територіальних громад області.

Нагадаємо, у жовтні минулого року на сесії обласної ради депутати затвердили рішення «Про надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу ДНП “Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації” з державної власності у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області», а у лютому 2024 -го – «Про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу “Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації». На підставі розпорядження КМУ рішенням сесії обласної ради 21 серпня реабілітаційний центр було прийнято до спільної власності.

«Передача підприємства у спільну власність громад області дозволить залучати додаткові кошти, необхідні для розвитку центру, зменшити навантаження на бюджетне фінансування. Центр є дуже важливим в умовах війни і забезпечуватиме послугами реабілітації та протезування пацієнтів не лише Харківського регіону, але й інших областей, фактично, зі всієї Східної частини України», – сказала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.