Відбулось засідання постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування

Депутати погодили низку питань порядку денного.

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко доповів про стан криміногенної обстановки на території Харківської області та результати роботи підрозділів ГУНП в Харківській області за І півріччя 2024 року.

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков поінформував депутатів щодо результатів діяльності органів Харківської обласної прокуратури у І півріччі 2024 року.

Депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна розповіла, чим обумовлені зміни до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки».

«Ми успішно реалізовували європейський грантовий проєкт «Ефективна медицина в громаді» протягом 3 років. У нас лишилися зобов’язання на наступні 3 роки підтверджувати сталість реалізації цього проєкту в Харківській області. На жаль, військова російська агресія не дала нам можливості повноцінно це зробити. У нас залишилися кошти від реалізації данного проєкту в сумі 175,2 тис. грн. Тож є пропозиція внести зміни до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки» в розділ 6 пункт 5 підпункт 8 викласти в наступній редакції «Проведення заходів на підтримку ментального здоров’я дітей та молоді територіальних громад Харківщини в період воєнного стану як розширення напрямів роботи після завершення реалізації проєкту Європейського Союзу «Ефективна первинна медицина в громаді»», – сказала Людмила Немикіна.

Також під час засідання постійної комісії депутати погодили низку клопотань щодо нагородження почесними відзнаками Харківської обласної ради.

На засіданні були розглянуті заяви деяких депутатів щодо включення їх до складу постійних комісій.

У засіданні постійної комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.