Українська асоціація районних та обласних рад України і Асоціація регіонів Франції уклала угоду

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко разом з президенткою Асоціації, президенткою регіона Окситанії Кароль Дельгою підписали спільну Конвенцію.

«Вже почали роботу щодо встановлення партнерств між українськими та французькими регіонами. На сьогодні маємо певні домовленості, які будуть реалізовані найближчим часом. Не раз наголошувала на тому, що співпраця на рівні регіонів важлива у контексті розвитку держави, місцевого самоврядування і європейської інтеграції», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час круглого столу “Україна: Залучення для підтримки областей” Тетяна Єгорова-Луценко мала виступ разом зі спеціальним уповноваженим Президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єром Ельброном, який наголосив на всебічній підтримці нашої держави.

Франція надасть Україні 60 млн євро на підтримку енергетики, а також 200 млн євро на відбудову регіонів після російських обстрілів.

«Прифронтові регіони перш за все потребують допомоги у реконструкції та відновленні критичної інфраструктури та житлового фонду.

Підтримка міжнародних партнерів, зокрема, Франції, дуже важлива – для нашої Перемоги і здобуття справедливого миру, якого чекає весь український народ, і про який неодноразово говорив Президент України Володимир Зеленський.

Дякую французьким партнерам за ту допомогу, яку Україна отримувала і отримує впродовж війни. А також за теплий прийом, підтримку і предметні дискусії спеціальному уповноваженому президенту Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єру Ельброну, президентці Асоціації регіонів Франції Кароль Дельзі, президенту регіону Гранд-Ест Франку Леруа, голові Комісії з питань транскордонних, європейських та міжнародних відносин Регіону Гранд-Ест Французької Республіки Крістіану Дебеву», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.