На Харківщині запрацювала фотовиставка «Ізюм. Щоденник нескореного міста»

Українська художниця Наталія Попович-Самусь, поєднуючи творчість із волонтерською діяльністю, стала свідком жахливих наслідків російської агресії. Під час поїздок до деокупованих міст і населених пунктів, зокрема до рідного Ізюма, вона зафіксувала руйнування та звірства окупантів.

Результатом цієї важливої місії стала виставка «Кривавий рік», яка є першою частиною проекту «Ізюм. Щоденник нескореного міста». Експозиція наочно демонструє масштаби руйнувань та є потужним свідченням незламності українського духу.

Фотовиставку відвідала заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.

«Важливість цієї виставки неможливо переоцінити. Бачила на власні очі наслідки окупації Ізюму, пам’ятаю людей, змучених і зранених. Дякуємо творцю за його важливу місію, за фіксацію важких, але необхідних для розуміння суспільством фактів ворожої агресії. Пам’ять, розуміння того, що відбувалось, – ми з цим залишимося назавжди», – сказала Валерія Дзюба.

Виставку можна побачити в обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва Художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини». Працюватиме вона до 19 жовтня.