Туристичний і гастрономічний потенціал Харківської області презентовано у Республіці Польща

З 27 вересня стартувала участь делегації Харківщини, у складі представників Харківської обласної ради і фахівців ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», у міжнародному виставковому заході – ярмарок «Смаки регіонів 2024» (Targi Smaki Regionów) у м. Познань (Республіка Польща).

Ярмарок «Смаки регіонів» є постійною подією в календарях жителів Познані, а також Великопольського регіону. Враховуючи багаторічну співпрацю Харківської обласної ради з Великопольським Воєводством у різних напрямах діяльності, цьогоріч запрошеним гостем стала Харківська область. На спільному міжнародному стенді також представлено Хорватію і Південну Корею.

Ярмарок відбувається щорічно та збирає понад 30 тисяч відвідувачів. Це своєрідна гастрономічна подорож Польщею, адже тут представлено широку палітру крафотових товарів: від традиційних сирів до авторського морозива.

«Наша мета ̶ познайомити поляків зі своїми смаколиками й запросити їх на гостини, як тільки це стане можливим. А ми вже і карасів насмажимо, і борщу наваримо, і короваїв спечемо! А поки що розповідаємо відвідувачам ярмарку про наше непросте сьогодення та презентуємо тематичні екскурсійні маршрути, серед яких: «Маршрути пам’яті Харківщини» та екскурсійний маршрут «Польський Харків». Розповідаємо про Харківщину, формуємо нові знайомства, обмінюємося думками про можливості повоєнного туризму в регіоні»  ̶зазначає Олена Мороз, заступник начальника управління, начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій, проєктногоменеджменту та міжнародних зв’язків управління з питань територіального і місцевого розвитку, інвестицій та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради.

В обласному комунальному закладі «Харківський організаційно-методичний центр туризму» вважають, що презентація туристичного потенціалу області на міжнародному рівні стане кроком до залучення туристів у повоєнний період та сприятиме розширенню співпраці між Україною і Республікою Польща.

У перший день виставки стенд Харківської області відвідали  заступник маршала пан Кшиштоф Грабовський, директор департаменту сільського господарства та розвитку села пан Шимон Вдовчик та заступник департаменту сільського господарства та розвитку села пан Павел Збєраєвські, які взяли участь у туристичній лотереї та отримали тематичні призи.

Ярмарок «Смаки регіонів» триватиме до 29 вересня включно. Гості ярмарку зможуть покуштувати  смаколики з гастрономічної композиції «Ріг достатку», проведення лотереї та тематичних презентацій про гастрономічний потенціал Харківщини і дегустація м’ясних та хлібобулочних виробів.