Харківська обласна  бібліотека для дітей та юнацтва – лауреат Всеукраїнського конкурсу на здобуття звання «Бібліотека року 2024»

Бібліотека для дітей та юнацтва стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу на здобуття звання «Бібліотека року 2024» у номінації «Середні бібліотеки» за проєкт «Музей «Блокпост пам’яті. Харків». Організатор конкурсу – Українська бібліотечна асоціація.

Музей «Блокпост пам’яті. Харків» створено в бібліотеці у 2017 році, головною метою якого  стало сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та молоді, збереження національної пам’яті, документування подій російського воєнного вторгнення в Україну, меморіалізація, розвиток волонтерської діяльності.

Фахівці проводять заходи безпосередньо в бібліотеці, організовують виїзні екскурсії, а на сайті закладу можна знайти віртуальні подорожі музеєм.

В рамках роботи музею проходять години та естафети пам’яті, створюються відеокліпи, відеоекскурсії, відбуваються зустрічі з волонтерами та воїнами.

Від початку повномасштабного вторгнення в музеї створюється Віртуальний меморіал Героїв Харківщини, які загинули у 2022-2024 роках, з яким можна ознайомитись на сторінці музею http://surl.li/sftzzl та http://surl.li/hvftvy.

Зараз зібрано понад 300 експонатів. За період 2017-2024 років проведено 460 екскурсій для понад 7000 осіб.