Депутати під час пленарного засідання обласної ради прийняли зміни до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки»

В рамках комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки», як підтвердження сталості реалізації проєкту ЄС «Ефективна первинна медицина в громаді» заплановано проведення обласного дитячого заходу «Обійми дитину». В межах якого відбудеться фестиваль-конкурс образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Розквітне Україна». У конкурсі можуть взяти участь діти Харкова та Харківської області віком від 5 до 16 років.

До проєкту залучать дітей учасників бойових дій, дітей внутрішньо переміщених осіб.

До організації проведення заходу «Обійми дитину» долучилися представники КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», КЗ «Люботинська спеціалізована мистецька школа-інтернат «Дивосвіт»» Харківської обласної ради, Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Харківський театр для дітей та юнацтва.

За словами організаторів, передбачена широка навчально-розважальна програма: низка майстер-класів, інтерактивні ігри та театральні вистави, з дітьми працюватимуть аніматори та психологи. Також малечу чекають подарунки та смаколики. В  рамках фестивалю-конкурсу буде визначено та нагороджено 20 переможців. Діти отримають грошові сертифікати на придбання матеріалів для творчості. Планується, що у заході «Обійми дитину» візьмуть участь 300 дітей.