Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у дебатах на тему «20 років після розширення ЄС у 2004 році: засвоєні уроки та погляд у майбутнє»

Президент УАРОР, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко під час 162 Пленарної сесії Європейського комітету регіонів у Брюсселі долучилася до низки заходів, зокрема взяла участь у дебатах на тему «20 років після розширення ЄС у 2004 році: засвоєні уроки та погляд у майбутнє».

За словами Тетяни Єгорової-Луценко це можливість донести до представників ЄС важливість якнайшвидшої євроінтеграції для України.

«Розширення Європейського Союзу у 2004 послужило взірцем для держав, які прагнуть членства в ЄС, зокрема Україна є кандидатом для вступу в ЄС. Для України цей досвід є не лише прикладом успішного об’єднання, а й можливістю врахувати всі уроки, щоб стати сильним, стабільним і надійним партнером для Європейського Союзу. Навіть попри жорстоку агресію рфії, яка триває третій рік, Україна прямуємо до ЄС. Жодна держава не мала такого збройного конфлікту на своїх теренах в період вступу до Європейського Союзу. Але Україна докладає всіх зусиль, щоб проводити реформи, які потрібні для вступу в ЄС, ми дотримуємося всіх критеріїв та цінностей Європейського Союзу», – сказала президент УАРОР.

На думку голови Харківської обласної ради досвід ЄС дає зрозуміти важливість зміцнення правової системи, демократичних інституцій, верховенства права та наявність діючої ринкової економіки та підвищення конкурентно-спроможності.

«Як президент УАРОР побачила рішучу позицію з боку європейських фахівців щодо підтримки України у планомірному русі до вступу у ЄС. Хочу подякувати Європейським містам та регіонам, які є партнерами для України», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.