У першій половині 2025 року в Італії пройде Міжнародна конференція з відновлення України

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко разом з головою Держагентства з відновлення та розвитку інфраструктури України Сергієм Сухомлином взяли участь у масштабній зустрічі щодо підготовки до Міжнародної конференції з відновлення України (URC – 2025).

Цей захід збере членів ALDA з ЄС та України, LDA та організацій громадянського суспільства для сприяння довгостроковому співробітництву та реалізації спільних ініціатив щодо сталого відновлення.

«Нічого для місцевого самоврядування без місцевого самоврядування. Закликаю регіони, райони та громади вже зараз готувати проєкти, які є критично важливими. Вони будуть презентовані на Конференції з метою подальшої роботи над ними разом з міжнародними партнерами. Переконана, що увага має бути зосереджена саме на прифронтових областях, які найбільше постраждали від російської агресії», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Зустріч з підготовки до Міжнародної конференції відбулась за ініціативи Європейської асоціації місцевої демократії, за участі представників Посольств Франції та Італії, Expertise France, AFD, AICS, GIZ, ПРООН та Представництва ЄС.

Нагадаємо, що Конференція з відновлення України, яка пройшла у Берліні цього року, дала конкретні результати. За оцінками Уряду, загальна сума проєктів та угод склала 16 млрд євро. Впевнені, URC 2025 буде такою ж потужною.