Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав унікальний дороговартісний манекен-тренажер для проведення навчально-симуляційних тренінгів 

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав унікальний дороговартісний манекен-тренажер для проведення навчально-симуляційних тренінгів

Це стало можливим завдяки спільним зусиллям голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та операційної директорки Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» «Aide Médicale et Caritative France-Ukraine» Діани Дольс.

Харківщина нещодавно отримала чергову партію гуманітарної допомоги, куди входив і комп’ютеризований манекен-тренажер. ВГО “Всеукраїнська рада реанімації” та компанії Geodis France та Санагро Україна надали адміністративну та логістичну підтримку для надходження допомоги з Франції до Харкова.

Манекен дозволить покращити матеріально-технічне забезпечення навчального процесу у складі навчально-тренувального відділу КНП Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Таким чином створюються належні умови для проведення курсів з тактичної медицини, домедичної допомоги та практичних занять з усунення попереджуваних причин смерті та смерті від травм, зупинки серцевої діяльності та дихання. Велика кількість людей на деокупованих територіях продовжують потерпати від мінно-вибухових травм, які трапляються в повсякденному житті. Крім воєнних травм, збільшилася кількість інсультів, інфарктів, інших серцево-судинних захворювань, що спричиняють загрозу життю. Непередбачуваними надзвичайними ситуаціями є також дорожньо-транспортні пригоди. Неготовність населення до надання першої домедичної допомоги, неможливість встановити відсутність життєвих показників, відсутність базових знань та навичок, розгубленість в екстрених ситуаціях спричиняє збільшення кількості втрат серед цивільного населення до моменту приїзду швидкої допомоги та надання професійної медичної допомоги. Тому манекен стане у нагоді для практичного навчання при наведених ситуаціях.

Манекен також потрібен для проведення навчально-симуляційних тренінгів, удосконалення практичних навичок фахівцями екстреної медичної допомоги, військовими медиками, інших ланок медицини співробітниками поліції та ДСНС.