Тетяна Єгорова-Луценко: матеріально-технічна база обласних закладів охорони здоров’я має бути не гірше, ніж у приватних лікарнях

Голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко ознайомилася з роботою Обласного центру планування сімʼї та репродукції людини. 

В закладі фахівці приймають пацієнтів за такими напрямками: невиношування вагітності; менструальні, гормональні порушення; запальні процеси; жіноче та чоловіче безпліддя; гінекологічні захворювання у дівчаток від 0 до 18 років. В центрі проводять діагностику та лабораторні дослідження. На рік заклад приймає до 18 тисяч пацієнтів. 

«Вирішила особисто відвідати комунальниі підприємства області, щоб розуміти що відбувається на місці. Цей центр працює багато років, задіяні висококваліфіковані фахівці, надаються послуги на високому рівні,  але в закладі потрібно  провести деякі  роботи – оновити матеріально-технічну базу. Питання важливе, адже мова про жінок і дітей. Цей центр займається безпосередньо допомогою жінкам, які не можуть завагітніти, які потребують медичної допомоги. Заклад нещодавно приєднано до Міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру – центру рідкісних (орфанних) захворювань. Це дало змогу розширити спектр медичних послуг, консультацій. Фактично створено закритий цикл: звертаючись до генетичного центру, за необхідністю, пацієнток направляють до Центру планування сімʼї. Найперше, що має зробити обласна рада, як засновник, – покращити матеріально-технічну базу, хоча б частково, знайти необхідне фінансування. Пацієнти, які приходять сюди мають отримати умови не гірші ніж у приватних закладах», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, що рішення про приєднання  Обласного центру планування сімʼї та репродукції людини до Міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру – центру рідкісних (орфанних) захворювань  було ухвалене депутатами на сесії обласної ради у травні минулого року.