Тетяна Єгорова-Луценко: Триває процес щодо відновлення роботи науково-клінічного центру протезування та реабілітації

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко провела чергову нараду з керівництвом медичного закладу, де обговорили питання щодо техніко-економічного обґрунтування, яке має бути винесено на розгляд депутатів на наступній сесії обласної ради.

«Функціонування центру на Харківщині є вкрай необхідним в сучасних реаліях воєнного стану.Центр реабілітації та протезування має потужний потенціал: сучасне обладнання, колектив професійних, досвідчених лікарів. Наша мета гарантувати послуги реабілітації та протезування нашим захисникам та жителям регіону. Відновивши роботу закладу ми забезпечимо послугами реабілітації та протезування пацієнтів не лише Харківського регіону, але й інших областей, фактично, зі всієї Східної частини України», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. 

Депутати обласної ради минулого року прийняли рішення щодо  надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області. Це дасть можливість залучити додаткові кошти, необхідні для розвитку підприємства і зменшення навантаження на бюджетне фінансування.

«Зараз завдяки командній роботі злагодженого колективу центру, обласної ради, міської та ХОВА центр вже починає відновлювати свою роботу, надаючи послуги пацієнтам за своїм профілем. Минулого року медзаклад не працював», – сказала очільниця обласної ради.