Обласна рада залучає міжнародну допомогу для медичних закладів області, які постраждали від російських обстрілів

В першій декаді лютого 20 лікарняних ліжок спецпризначення отримає 19 загальнопсихіатричне відділення КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» від міжнародної неприбуткової організації IREX.

Сьогодні працівники управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради провели онлайн зустріч із представниками міжнародної неприбуткової організації IREX. Також на зустрічі були присутні представники Обласної клінічної психіатричної лікарні №3.

У ході зустрічі сторони обговорили напрямки допомоги медзакладу, зокрема 19 загальнопсихіатричному відділенню, яке до повномасштабного російського вторгнення здійснювало медичну практику на території смт Барвінкове.

Мова йде про надання ліжок для пацієнтів, які наразі проходять лікування у новому приміщенні психіатричного відділення, яке функціонує у Лозівському районі області та обслуговує жителів району і прилеглих територіальних громад (Ізюмську, Зміївську, Сахновщинську, Кегичівську, Зачепилівську, місто Харків).

Під час наради сторони обговорили логістичні та технічні питання надання допомоги для лікарні. Наразі ліжка  знаходяться у виробництві і вже у лютому будуть доставленні до медзакладу.

Також під час онлайн зустрічі  мова йшла про  подальші кроки взаємодії та шляхи забезпечення гуманітарною допомогою обласні комунальні заклади медичної галузі Харківщини, а також план дій стосовно подальшої співпраці.

Довідково: IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) – це міжнародна неприбуткова організація, що адмініструє інноваційні програми для розвитку лідерського потенціалу з метою покращення якості освіти, посилення впливу незалежних ЗМІ та сприяння розвитку плюралістичного громадського суспільства, та фінансується Державним департаментом США.

Від початку повномасштабного вторгнення IREX вже надавала гуманітарну допомогу Україні. Взаємодія  з Харківським регіоном відбулась шляхом надання гуманітарної допомоги на створення шелтерів та забезпеченню їх обладнанням  10 територіальним громадам області .