Оздоровлення дітей, налагодження бізнес-зв’язків та допомога у відновленні Харківщини

Це перші домовленості в рамках співпраці з італійським Регіоном Емілія-Романья, яких вдалося досягти під час робочої поїздки голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко до Італійської Республіки.

Очільниця ХОР зустрілась з представниками Кабінету Президента, Департаменту привабливості, інтернаціоналізації та досліджень регіону Емілія-Романья, а також з директором Конфідустрії регіону Емілія-Романья Лукою Россі та представниками бізнес-кіл. Досгягуті домовленості про організацію зустрічі харківських та італійських підприємців.

«Також під час зустрічей обговорили питання співпраці харківських та італійськіих вищих навчальних закладів. Окрім того наші нові партнери запропонували виділити приміщення на березі моря під літній табір для оздоровлення дітей з Україні. Починаємо відпрацьовувати алгоритм дій, щоб цей відпочинок відбувався на постійній основі», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також голова Харківської обласної ради провела зустріч з Президентом Законодавчих зборів регіону Емілія-Романья Пані Еммою Петітті, депутатами.

«Вдячна італійським партнерам за те, що більшістю депутататів був підтриманий окремий закон, в рамках якого минулого року виділили 2,5 млн євро на підтримку українців, які через війну тимчасово переселились до Регіону Емілія-Романья, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Важливо було також отримати запевнення депутатів з приводу того, що в рамках цього закону кошти можуть бути спрямовані на відновлення Харківщини».

Наразі італійська сторона чекає на відповідні проєкти. Далі буде вирішено, які з харківських ініціатив італійська сторона готова фінансувати чи співфінансувати.