Тетяна Єгорова-Луценко: Маємо зробити Харківщину одним з найпривабливіших для бізнесу регіонів України

«Регіональний форум економічного відновлення та розвитку. Шлях до перемоги» відбувся сьогодні, 21 червня у Харкові. Участь у заході взяли депутати обласної ради, заступник начальника обласної військової адміністрації Євген Іванов, представники членських бізнес-об’єднань, національних та регіональних органів влади, представники донорів та інші члени екосистеми ММсп.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко привітала присутніх та зазначила, що ініціює якомога швидше ухвалення низки рішень, які будуть сприяти відновленню ефективної роботи бізнесу на Харківщині.

«Ми, обласна рада, будемо заохочувати всі громади, включаючи і Куп’янську і Ізюмську, всі, щоб вони готували ефективні програми для підтримки бізнесу. І не тільки на папері, а такі, що реально працюватимуть.

Влада на місцях може ухвалювати рішення, у тому числі, щодо спрощеної системи оподаткування. Це важливий меседж, який я хотіла озвучити – маємо негайно створили такий бізнес-клімат, такі умови, щоб іноземні та вітчизняні інвестори зрозуміли, що вигідно працювати на Харківщини – реально.

Є також думка, що в регіонах, які найбільше постраждали від російської агресії, мають бути створені зони вільного економічного розвитку. Таким чином ми зможемо підтягнути іноземні інвестиції, місцевий бізнес. А якщо це не буде зроблено, то ми отримаємо шалений відтік бізнесу у інші регіони», – зазначила голова обласної ради.

Керівник проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро, малих та середніх підприємств України» Максим Борода, присутній на форумі, подякував організаторам заходу, а також представникам обласної та міської рад, військової адміністрації за бажання брати участь у заході, чути бізнес і досягати спільних позицій щодо відновлення України.

Президент ГО «Асоціація приватних роботодавців» Олександр Чумак, зазначив, що велика увага має приділятись відновленню підприємництва та економіки місцевих громад на деокупованих та прифронтових територіях Харківської області.

«Зокрема, мають відновити роботу консультативно-дорадчі майданчики, скоротити і зробити їх мобільними. щоб вони стали голосом бізнесу, який чує влада. Працюємо з донорами, які поки що не входять в регіон з причин питань безпеки», – сказав Олександр Чумак.

Основні цілі форуму, визначені організаторами, – залучення уваги до проблем економічного відновлення регіону, обговорення проблем та шляхів відновлення економіки та соціальної сфери, ініціювання програм відновлення економіки місцевих громад, стимулювання залучення інвестицій, покращення регіонального бізнес-клімату, створення робочих місць та підвищення життєвого рівня населення області.

Форум сприятиме залученню уваги міжнародних партнерів та інвесторів до потенціалу регіону та можливостей співпраці. Організатор: ГО “Асоціація приватних роботодавців”. Партнери: Helvetas, Європейська Бізнес Асоціація (Харківський офіс), Українська рада бізнесу, Kharkiv IT Cluster, Регіональна рада підприємців, Харківське регіональне відділення УСПП, Союз робітників сфери безпеки, Міжрегіональний Союз птахівників та кормовиробників України, Коаліція галузевих та бізнес-спільнот Харкова.