Відбулось засідання постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області

Депутати в режимі відеоконференції затвердили порядок денний засідання, розглянули проєкти розпоряджень голови обласної ради та низку поточних питань.

Зокрема, постійна комісія розглянула кадрові та орендні питання, серед яких: проєкт розпорядження голови обласної ради «Про виконання обов’язків директора Обласного комунального підприємства Харківської обласної ради «Знахідка»», питання можливості звільнення від сплати орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на період дії воєнного стану, а також інші питання, затверджені в порядку денному.

Інформацію з майнових та кадрових питань надала заступниця начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Ірина Потопальська, яка зазначила, що виконання обов’язків керівника ОКП ХОР «Знахідка» пропонується покласти на заступника директора підприємства.

Разом із цим, Ірина Потопальська нагадала про умови, за яких відбувається звільнення від сплати орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад на період дії воєнного стану, поінформувала про перелік орендарів, для яких нарахування орендної плати за користування нерухомим майном не здійснюється (призупинено), та надала вичерпні відповіді на запитання членів постійної комісії.

Депутати розглянули усі питання, що були передбачені в порядку денному засідання постійної комісії, та після обговорення ухвалили відповідні висновки та рекомендації.