Обласна бібліотека для дітей організувала презентацію книги «Пес Патрон і Шкарпетковий монстр»

Фахівці двох харківських бібліотек – Обласної для дітей та Державної наукової ім. В.Г. Короленка – об’єднали юних книголюбів Харківщини, Полтавщини, а також українських дітей з родин переселенців, які зараз перебувають у Німеччині, запросивши їх на онлайн-зустріч з талановитою дитячою письменницею, сценаристкою та режисеркою харків’янкою  Юлітою Ран.

Цікаво, що в Німеччині діти зібралися в одному з найстаріших закладів – у бібліотеці для дітей та юнацтва міста Люнебурга,  де зараз зберігається безліч старовинних книг і рукописів, стіни якої бачили багато цікавого, міфічного та дивовижного, адже історія цієї бібліотеки почалася аж 600 років тому при Францисканському монастирі.

Під час зустрічі була презентована неймовірно фантастична, яскрава та кумедна книга коміксів «Пес Патрон і Шкарпетковий монстр», видана у харківському видавництві «Ранок». 

Юліта Ран, а саме їй належать ідея та сценарій цієї книжки, розповідала про команду однодумців, які працювали над ідеєю створення цього видання, про собаку-сапера Патрона – героя російсько-української війни та національного кумира українців, який став головним героєм нової книжки. Не випадково, що саме Пес Патрон та його книжкові друзі з’явилися і на малюнках дітей, створених під час зустрічі. 

Сподіваємося, що незабаром Україна переможе агресора так само рішуче, як і книжковий героїчний пес Патрон зі своїми друзями перемогли прибульців-агресорів і врятували Землю від здоровезного Шкарпеткового Монстра. І тоді всі українські діти повернуться до рідних домівок.