Тетяна Єгорова-Луценко бере участь у роботі Асамблеї Європейських регіонів

У Барселоні, Королівство Іспанія, відбувається Літній симпозіум Асамблеї європейських регіонів, у роботі якого бере участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Зокрема, сьогодні, 28 червня, вона взяла участь у другому засіданні Фокус-групи АЄР «Україна».

Як зазначили організатори, перше засідання Української фокус-групи дало можливість представити українських членів та регіони, які підтримують Україну в АЄР, а також основні пріоритети робочої групи. Друга зустріч зосереджена на інформуванні українських членів та членів-кандидатів щодо програм підтримки ЄС та відповідних інституції, можливостях для підприємництва та торгівлі, а також щодо роботи уряду Каталонії з підтримки відновлення.

У своєму виступі голова обласної ради проінформувала про ситуацію на Харківщині та надала інформацію щодо розширення кола міжнародних партнерів.

«Сьогодні я виступаю перед нашими партнерами з особливими почуттями – Україна у цей день відзначає День Конституції. Увесь наш народ згуртувався у єдиному пориві захистити територіальну недоторканість, суверенітет держави та права, гарантовані Основним Законом. Наша нація платить високу ціну, але ми відчуваємо підтримку вього світу і віримо у Перемогу. Тому вже зараз активно шукаємо можливості для відновлення та розвитку регіону, налагодження міжнародних зв’язків у перспективних напрямках. Харківська область – це надійний партнер. Глибоко переконана у результативності реалізації будь-яких проєктів та ініціатив, спрямованих на добробут та покращення життя людей», – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Літній симпозіум відбувається в рамках Генеральної Асамблеї європейських регіонів 27-30 червня 2023 року. Тетяна Єгорова-Луценко візьме участь у засіданні Бюро Асамблеї європейських регіонів, де обговорюватимуться, зокрема, питання розвитку ринку праці, політики захисту дітей та інші.

Довідка: Знаковою подією для Харківської обласної ради у 2022 році стало приєднання Харківської області до поважної європейської спільноти – Асамблеї Європейських Регіонів (АЄР), яка поєднуючи регіони-члени із 30 країн, є декларантом ініціатив та платформою для взаємодії регіональних органів влади.