Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради

Депутати затвердили порядок денний та розглянули низку питань щодо функціонування обласних конкурсів проєктів та щодо підвищення рівня ефективності використання комунального майна. В роботі комісії взяла участь заступник голови обласної ради Валерія Дзюба.

Відносно пропозицій щодо фінансування з обласного бюджету субвенції місцевим бюджетам на реалізацію проєктів – переможців обласних конкурсів проєктів «Разом в майбутнє» та «Ефективна медицина в громаді» у липні 2023 року інформацію надала заступник начальника управління, начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проєктного менеджменту та міжнародних зв’язків управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Олена Мороз.

За її словами, У 2023 році в Харківській області реалізується 44 проєкти обласного конкурсу «Разом в майбутнє» та 31 мініпроєкт по обласному конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді». Відповідно моніторингу реалізації проєктів конкурсу «Разом в майбутнє», органи місцевого самоврядування виконали організаційні заходи по 16 проєктам, які потребують фінансування з обласного бюджету в липні на 14,7 млн.грн. Щодо конкурсу «Ефективна медицина в громаді», потребують фінансування з обласного бюджету 9 проєктів на 5,8 млн. грн.

Як нагадала голова комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, цього року згідно з обласною програмою розвитку місцевого самоврядування, а також в обласному бюджеті, передбачено 60 млн грн на співфінансування проєктів «Разом в майбутнє» і 20 млн грн – на проєкти конкурсу «Ефективна медицина в громаді».

«Наші громади вже розпочали виконання і втілення в життя цих проєктів. Ми проводимо моніторинги втілення проєктів, також передбачено виділення коштів на їх співфінансування. Всі заплановані проєкти мають бути профінансовані та реалізовані цьогоріч. Згідно з положеннями про конкурси маємо після підсумкового звіту впевнитись в тому, що проекти дійсно працюють, покращуючи життя людей», – зазначила Людмила Немикіна.

Також депутати розглянули подання управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради щодо можливості звільнення від сплати орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на період дії воєнного стану. Інформацію щодо цього питання надала заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Олена Ковальова.