П’ята Слобожанська бригада відзначає 31 річницю

Заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба взяла участь в урочистостях з нагоди 31 річниці створення військової частини 3005 (5-ої Слобожанської бригади) Національної гвардії України.

Також у заході взяли участь Почесний консул Азербайджанської республіки в місті Харкові Пан Афган Салманов Фаган Огли, представники виконавчої та місцевої влади, військові Харківщини.

Валерія Дзюба, вручила обласні нагороди військовим, разом із цим, передала слова вітання від голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та депутатів обласної ради.

«Бажаю здоров’я шановні військові, шановні гості. Від імені голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко від депутатів обласної ради прийміть щирі вітання та нагороди, як символ нашої вдячності. На жаль, це свято проходить в буремні часи для нашої країни. Завдяки вашому служінню країні та регіону ми відчуваємо безпеку та впевненість у кожному дні. Уклінно дякуємо кожному з вас за вашу працю та захист нашого регіону. Харківська обласна рада завжди підтримувала вас і надалі буде це робити, щоб ви відчували нашу повагу, вдячність та турботу. Слава кожному з вас навічна, славна пам’ять тим, хто назавжди вписав своє ім’я у лави вашої бригади!», – сказала Валерія Дзюба, звертаючись до гвардейців.

Під час урочистого заходу військові Харківщини отримали відзнаки обласної ради за зразкове виконання службово-бойових завдань щодо захисту незалежності та суверенітету України, відданість військовій присязі та українському народові, виявлену особисту мужність і відвагу під час оборони Харкова та Харківської області від російських окупаційних військ.

Зокрема, нагородами Харківської обласної ради відзначені полковник Денис Адаменко, старший сержант Олександр Зуб, сержант Роман Колос, молодший сержант Максим Вакулович, солдати Євген Козаченко, Михайло Літвін, Роман Осика, Серігй Пліс, Євген Сінельник.