Діти з Харківщини відпочинуть у Польщі

80 дітей з громад, які найбільше постраждали від російської агресії, поїдуть до Великопольського воєводства. У супроводі вчителів під час літніх канікул вони відпочиватимуть у дитячому таборі у Гнєзно.

Поїздку організувала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко на запрошення Маршалека Великопольського воєводства Марека Возняка, а також за підтримки обласної військової адміністрації.

«B цих групах діти з Балаклійської, Вільхівської, Дергачівської, Золочівської, Куп’янської, Роганської, Старосалтівської, Циркунівської, Харківської громад – саме тих, які знаходяться впритул до російського кордону, та найбільш постраждали від окупації, або досі перебувають під щоденними артилерійськими та ракетними обстрілами. Дуже важливо надати дітям можливість перепочити та відновити свій моральний та емоційний стан, – зазначила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. – Щиро дякуємо Маршалеку Великопольського воєводства пану Мареку Возняку, пані Пауліно Стохнялек, а також всьому колективу бюро Міжнародної співпраці Великопольського воєводства та гостинному табору у Гнезно. Сподіваємося, що діти відпочинуть, наберуться сил і нових вражень».

Нагадаємо, що це вже другий рік поспіль діти з Харківщини мають можливість провести літні канікули у Польші.

Також для обміну досвідом та відпочинку бюро з питань освіти Великопольського воєводства запросило 20 вчителів з Харківщини.