Відбулось засідання робочої групи з оцінки корупційних ризиків обласної ради

У заході взяли участь начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської обласної ради Олена Юдіна, голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю Олег Каратуманов, депутати обласної ради, працівники апарату обласної ради.

Учасники робочої групи обговорили подальшу співпрацю при проведенні оцінки корупційних ризиків.

Як зазначила у своєму виступі Олена Юдіна, оцінювання корупційних ризиків проведено з метою встановлення ймовірності вчинення корупційних та пов’язаних з корупцію правопорушень працівниками виконавчого апарату Харківської обласної ради, встановлення причин, умов та наслідків можливого вчинення таких правопорушень, а також аналізу ефективності наявних заходів контролю. спрямованих на запобігання реалізації корупційних ризиків. оцінювання корупційних ризиків є основою для підготовки та подальшого удосконалення антикорупційної програми.

Вона також підкреслила, що при складанні реєстру корупційних ризиків проводилось дослідження середовища обласної ради та визначення обсягу оцінювання корупційних ризиків. Зокрема, підприємствам установам та закладам, підпорядкованим обласній раді, надіслали листи з вимогою проведення аналізу ймовірних корупційних ризиків. Ідентифіковані та враховані корупційні ризики, які виникають у діяльності самостійного структурного підрозділу виконавчого апарату обласної ради при прийнятті рішень та вчиненні дій. Розроблені заходи впливу на корупційні ризики.