Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у засіданні Європейського комітету регіонів

Голова Харківської обласної ради бере участь у роботі 156 пленарного засідання Комітету європейських регіонів. Сьогодні відбулося відкриття сесії Комітету, а також дебати щодо ролі місцевої та регіональної влади у захисті демократії, а також з інших питань, що стосуються діяльності місцевої представницької влади та низки правових аспектів.

Перед тим, як розпочалося пленарне засідання Європейського комітету регіонів у Брюсселі голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зустрілася із головою Закарпатської обласної державної адміністрації, головою Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Віктором Микитою.

Під час зустрічі українські колеги обговорили питання міжнародної співпраці, напрями та перспективи взаємодії з Європейським парламентом. Зустріч пройшла в приміщенні офісу Харківської обласної ради в Брюсселі , який для роботи дружньо надала регіональна рада французького регіону Гранд-Ест.

Після цього, керівниця Харківської обласної ради взяла участь у 156 пленарному засіданні Європейського комітету регіонів, на якому пройшли дебати та обговорено низку питань. Також під час пленарного засідання відбулась церемонія нагородження Європейського підприємницького регіону.

Серед тем, якім приділяється увага на пленарному засіданні: роль місцевої та регіональної влади у захисті демократії та у процесі розширення ЄС, перегляд законодавства ЄС щодо очищення міських стічних вод та якості атмосферного повітря, середньострокового перегляду багаторічної фінансової рамки (MFF), субнаціональні утворення США та ЄС: зміцнення демократії, сприяння зростанню та розвитку.