Представники Харківської обласної ради взяли участь у круглому столі з питань фіксації руйнувань, спричинених війною

Круглий стіл на тему «Фіксація руйнувань спричинених війною: нормативне забезпечення, виклики, обізнаність» організувала Українська асоціація районних та обласних рад, членом якої є Харківська обласна рада.

У роботі круглого столу взяла участь керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Оксана Малишева, перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, президент Української асоціації районних та обласних рад, депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також експерти, керівники органів місцевого самоврядування, представники органів державної влади, секретаріат УАРОР.

Учасники обговорили нормативно-правове забезпечення, державну політику, а також проблематику та шляхи її вирішення у сфері фіксації руйнувань, спричинених війною.

Як зазначив Микола Тітов, проблема фіксації руйнувань існує, про що свідчить також і підвищений інтерес представників громад до серії відповідних семінарів, які проходять під егідою обласної Асоціації.

«Разом з президентом Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, головою обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко ми активно працюємо за цим напрямком з громадами. Є ідея видати збірку інформаційних матеріалів станом на 10 липня, щоб громади могли оперативно орієнтуватись щодо питань, пов’язаних з застосуванням органами місцевого самоврядування фіксації фактів пошкодження (руйнації) житла та механізмів компенсації (відшкодування шкоди) власникам житла, зруйнованого або пошкодженого внаслідок російської збройної агресії проти України», – сказав Микола Тітов.

Довідково. Круглий стіл організовується в рамках Проєкту «Підвищення обізнаності серед ОМС та громадян з фіксації руйнувань спричинених війною», що реалізується Українською асоціацією районних та обласних рад в межах проєкту «Фенікс», що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Європейського Союзу.

Проєкт стане інформаційною підтримкою для діяльності районних та обласних рад у сфері фіксації руйнувань. За результатами Проєкту на обласні та районні ради будуть передані методичні матеріали.