Новий раунд Стабілізаційного фонду – Goethe-Institut в Україні продовжить підтримку культурних інституцій в Україні у 2023 році

Goethe-Institut — міжнародна культурна інституція Федеративної Республіки Німеччина. Маючи 158 інститутів у 98 країнах, він сприяє вивченню німецької мови за кордоном, міжнародному культурному співробітництву та поширенню сучасного образу Німеччини. З моменту свого заснування у 1993 році Goethe-Institut в Україні став одним з найважливіших промоутерів українського освітнього та культурного ландшафту.

До 26 липня 2023 року українські культурні інституції можуть подавати заявки на фінансування проектів у сфері театру, танцю, кіно, музики, літератури, візуального мистецтва, перформансу, архітектури, бібліотек та музеїв.

За допомогою Стабілізаційного фонду Goethe-Institut підтримує культурних діячів, культурні та освітні установи та громадських ініціатив, робота яких значною мірою перебуває під загрозою або потребує адаптації через російську агресію проти України.

Стабілізаційний фонд фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини. До 25 000 євро на проект буде надано культурним ініціативам, які бажають продовжувати свою роботу в складних умовах і потребують адаптації своєї діяльності до поточних вимог. Особлива увага приділяється програмам зі збереження культурної спадщини та захисту культурних цінностей, а також заходам структурної підтримки. Але також заохочується розвиток і виробництво нових мистецьких позицій.

Більше інформації про цьогорічний конкурс заявок Стабілізаційного фонду за посиланням https://www.goethe.de/ins/ua/uk/kul/uap/sfu.html

https://granty.org.ua/novyj-raund-stabilizatsijnogo-fondu…