Міжнародні партнери допомагають з відновленням харківських вишів

Радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков взяв участь у нараді щодо діяльності Державного біотехнологічного університету (ДБТУ) під час повномасштабного вторгнення рф. У заході взяли участь народні депутати України Юлія Гришина, Марія Мезенцева, Олексій Красов та Вікторія Кінзбурська.

Під час наради учасники обговорили з колективом університету нагальні потреби закладу.

В рамках візиту було представлено новий компʼютерний клас. Обладнання для нього виш отримав від Парламенту Німеччини (Бундестагу) як благодійну допомогу за сприянням Апарату Верховної Ради України. Це персональні комп’ютери, монітори, принтери, клавіатури тощо.

Крім цього голова Вченої ради ДБТУ, Народний депутат України Андрій Одарченко анонсував проведення міжнародних конференцій з метою підтримки стратегії FROM FARM to FORK «Від лану до столу» та імплементації її на регіональному та державному рівні. Програма лежить в основі європейської «Зеленої угоди», проєкту Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2030 року.

Довідка. В університеті створено 12 інноваційних структур, зокрема Центр Європейської інтеграції. Освітньо-науковий процес забезпечують 11 факультетів та 55 кафедр. Вищу освіту здобувають більш ніж 10 тис. студентів за 42 спеціальностями у 19 галузях знань. У 2022 році в університеті відкрито спеціальність 125 «Кібербезпека та захист інформації».