Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в обласній нараді

Захід провів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. У ході засідання були розглянуті питання щодо стану роботи за напрямом «єВідновлення», про хід збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур та про стан проведення вакцинації тварин в Харківській області.

Як повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури обласної військової адміністрації Антон Коротовських, департамент щоденно з органами місцевого самоврядування обговорює питання щодо побудови системної роботи з наповнення і функціонування Реєстру та реалізації надання компенсації за допомогою електронної публічної послуги «єВідновлення». Станом на 17 липня до Реєстру надійшло 9,9 тис заяв про надання компенсації, більш ніж 100 тис заяв надійшли в громади області через застосунок Дія та ЦНАПи.

Як зазначила голова обласної ради, дуже важливо підтримувати на такому ж високому рівні співпрацю з органами місцевого самоврядування області.

«Зокрема, наразі ще є декілька громад, де не створені комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок збройної російської агресії. Маємо разом подумати, як активізувати роботу в цьому напрямку та ухвалити відповідні рішення», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.