Мистецьку школу на Харківщині обладнають бомбосховищем

Відбулось засідання постійної комісії з питань науки, освіти та духовності. Депутати розглянули питання, які планується винести на розгляд пленарного засідання сесії Харківської обласної ради. У роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Депутати розглянули проєкти рішень обласної ради щодо внесення змін до видів економічної діяльності низки фахових коледжів, зокрема, медичних Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського ім.Марії Шкарлетової та Харківського обласного, а також Харківського художнього.

Щодо проєкту рішення обласної ради «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» доповіла заступниця начальника управління, начальник відділу фінансового контролю управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Олена Ковальова.

Вона проінформувала, що замовником будівництва бомбосховища Люботинської спеціалізованої мистецької школи-інтернату «Дивосвіт» є Департамент капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації. Власником земельної ділянки, де збудують сховище, є Харківська обласна рада.

«Щоб виконати будівельні роботи необхідно укласти із власником земельної ділянки договір суперфіцію, який надає право на користування земельною ділянкою на час будівництва, та зареєструвати договір. Пропонується надати згоду на укладання договору суперфіцію з Департаментом капітального будівництва, та доручити голові обласної ради його підписати», – зазначила Олена Ковальова.

Також депутати розглянули проєкт рішення обласної ради щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України», та проєкт рішення обласної ради «Про надання дозволів на списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».