Бюджетна комісія погодила звернення до обласної ради до Парламенту та Уряду щодо орендних відносин на місцевому рівні

Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради. У роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Голова постійної комісії Людмила Немикіна подякувала членам постійної комісії за оперативну зустріч для розгляду важливого питання, яке допоможе узгодити вирішення орендних відносин на місцевому рівні дотримуючись норм чинного законодавства України.

«Шановні колеги, пропоную вам розглянути питання, яке ми неодноразово обговорювали та ініціювали на минулому засідання. Управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради підготовило відповідний проєкт рішення про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо реалізації органами місцевого самоврядування норм Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 травня 2022 року № 634. Пропоную заслухати доповідача та прийняти відповідне рішення», – сказала головуюча постійної комісії.

Із зазначеного питання інформацію надала заступниця начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Олена Ковальова, вона повідомила, що розв’язання питань, про які йдеться у проєкті звернення, дозволить урегулювати орендні питання на місцевому рівні та забезпечить надходження коштів до обласного бюджету від сплати орендних послуг орендарями, а також надала пояснення та відповіді на запитання депутатів.

Члени постійної комісії підтримали проєкт рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо реалізації органами місцевого самоврядування норм Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 травня 2022 року № 634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану».