Регіональний інформаційний центр Харківської обласної ради запрошує на презентацію фільмів «Хроніки війни очима слобожанських митців»

02 серпня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» Комунального Підприємства «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради разом з ГО «Харківський ПРЕС-КЛУБ» планується презентація фільмів «Хроніки війни очима слобожанських митців» в рамках проєкту «Харківщина: зруйнована, але незламна», а саме: презентаційний ролик проєкту «Сліди», фільми «Ізюм. Хроніка апокаліпсису» та «Історія художника Ваткіна».

У рамках заходу відбудеться перегляд та обговорення фільмів, виготовлених ГО «Харківський ПРЕС-КЛУБ» у липні-серпні 2023 року. Фільми «Ізюм. Хроніка апокаліпсису» та «Історія художника Ваткіна» присвячені митцям Слобожанщини Наталії Самусь та Юрію Ваткіну. Сюжети відтворюють злочини росіян на території Ізюмської міської та Харківської районної громад Харківської області.

У презентації фільмів візьмуть участь художники, дизайнери, актори, представники органів державної влади й місцевого самоврядування, медіаспільнота. Герої сюжетів – це люди, які стали учасниками або очевидцями страшних подій у Харківській області. Наталія Самусь та Юрій Ваткін поділяться своїми враженнями від пережитого та побаченого, розкажуть про співпрацю з журналістами при створенні фільмів. Керівники проєкту поінформують про найближчі творчі плани, підготовку фільмів і власний досвід роботи з людьми, які постраждали від окупантів, сюжети про наслідки російсько-української війни служитимуть основою для створення національного банку пам’яті.

www.facebook.com/Buzokk/

www.instagram.com/buzok_kh