На Харківщині обговорили розвиток медіапростору регіону

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко долучилась до наради «Проблематика медіапростору Харківщини. Відновлення вітчизняного мовлення та протидія ворожій пропаганді» за участі голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим’юк, членів Національної ради, начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Дякую обласній владі за зустріч та теплий прийом. Ми планували приїхати до Харківської області у 2022 році, але війна зруйнувала наші плани та внесла свої корективи. На жаль, війна розпочинається спочатку на теренах медіапростору, а потім поширюється і на географічні території. Ми знаємо проблеми, які є на Харківщині, зокрема, мова про пропаганду, яка ведеться ворогом. Ми пишаємося медійниками Харківщини, які в тяжких умовах продовжують працювати та дотримуватися мовного закону, поширюючи правдиву інформацію», – сказала Ольга Герасим’юк.

Тетяна Єгорова-Луценко відзначила, що наразі є важливим питання відновлення теле- і радіомовлення у деокупованих населених пунктах, де українські телебачення, радіо, інтернет та звʼязок були найпершими мішенями рф.

«Проблема російської пропаганди виникла не сьогодні, вона триває протягом довгого часу. І зараз ворог також веде війну у медіапросторі. Сьогодні основна наша задача докласти максимум зусиль, для того щоб припинити будь-яке розповсюдження пропагандистського контенту на прикордонних з державою-терористом територіях», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також відзначила, мова в тому числі про посилення боротьби з фейковими телеграм-каналами, мета яких – дезінформація населення або заклики до колаборації тощо.

Олег Синєгубов розповів про плани відновлення каналів та веж для транслювання теле- та радіомовлення на деокупованих територіях. Разом із цим, повідомив про тестовий запуск державної цифрової мережі у регіоні.