У обласній раді обговорили питання відновлення Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко скликала оперативну нараду щодо розгляду питання швидкого відновлення роботи Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації»

У нараді взяли участь представники виконавчого апарату Харківської обласної ради, Харківської обласної військової адміністрації, Харківської міської ради, депутати, керівництво центру.

«Сьогодні перед нами стоїть важливе питання, яке ми маємо вирішити найближчим часом. Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації під час дії правового режиму воєнного стану має стратегічно важливе значення для Харківщини. Влада регіону повинна прийняти консолідоване рішення – відновити роботу центру, повернути працівників та обладнання, забезпечити військових та цивільних послугами з протезування та реабілітації. Ми повинні думати про потреби мешканців регіону. Маємо підтримку Першої Леді України Олени Зеленської,

Віцепремʼєр міністра – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук у відновленні роботи центру, створенні Міжрегіонального потужного закладу, який би надавав якісні послуги з реабілітації та протезуванні жителям не тільки Харківської, а і сусідніх областей. Від нашого рішення залежать людські життя та їх майбутнє», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Разом із цим, присутні розглянули юридичні, фінансові та правові аспекти щодо відновлення роботи центру.

Окрім цього, голова обласної ради поінформувала присутніх, що на передодні Віцепремʼєр міністр – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук провела нараду із залученням представників Міністерства економіки України, Фонду державного майна України. Зокрема мова йшла про те, що прийняття у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області єдиного (цілісного) майнового комплексу «УкрНКЦпротезування» дозволить створити потужний Міжрегіональний центр реабілітації та протезування, забезпечити необхідними послугами пацієнтів не лише Харківського регіону, але й інших областей, фактично, зі всієї Східної частини України, запустити реалізацію державних програм для безкоштовного лікування і цивільних, і військових.