Тетяна Єгорова-Луценко передала іграшки для безпечного простору, облаштованого на базі Пісочинського ліцею «Мобіль»

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко із робочою поїздкою відвідала Пісочинську територіальну громаду.

«Завдячуючи співпраці з проректором з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Юрієм Барабашем нам вдалося передати іграшки для дітей Пісочинської громади. Наші маленькі герої, не зважаючи на складні часи, повинні мати щасливе дитинство. Питання забезпечення та оснащення безпечних просторів для дітей регіону – дуже важливе. Ми прагнемо належним чином організувати розвиток, дозвілля та психологічне розвантаження дітей. Здоров’я, посмішки й гарний настрій малечі – це те, для чого ми живемо і працюємо», – сказала керівниця обласної ради.

Всього Харківщина отримала 5,6 тонн дитячих іграшок для безпечних просторів. Настільні розвивальні ігри, дитячі музичні інструменти та приладдя для активних занять для маленьких мешканців отримали 11 територіальних громад: Лозівська, Валківська, Зміївська, Красноградська, Чугуївська, Ізюмська, Малинівська, Дергачівська, Золочівська, Балаклійська та Пісочинська.

Також під час робочого візиту Тетяна Єгорова-Луценко разом з Пісочинським селищним головою Олегом Чернобаєм оглянула приміщення Пісочинського ліцею «Мобіль», поспілкувалась з колективом закладу, у якому до війни навчалось майже 1200 дітей, в тому числі з інвалідністю. Багато родин виїхало, зараз школярі поступово повертаються. Безпечний простір було облаштовано за рахунок благодійних організацій БФ «Благо» і БФ «Посмішка».

Також в рамках візиту разом з освітянами очільниця обласної ради обговорила формат навчання у 2023-2024 навчальному році, проблеми, які постають при створені безпечних умов навчання та можливості для розвитку навчального закладу.