На Харківщині обговорили питання щодо стану підготовки закладів освіти до нового навчального року

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зустрілася з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим та взяла участь у нараді, присвяченій питанням підготовки закладів освіти Харківської області та м. Харкова до нового навчального року.

У нараді також взяли участь начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, представники міської ради.

Оксен Лісовий зазначив, що Харків незважаючи ні на що, має залишитися освітнім центром України.

«Харківський регіон – є одним із пріоритетних, оскільки Харків – це студентське місто, місто освіти. Для мене особисто дуже важливим є відродження Харкова, як міста в якому розвивається наука, освіта, технології, – сказав Оксен Лісовий. – Харків і надалі має залишатися центром формування плеяди науковців, видатних діячів у різних сферах. Безумовно все залежить від того, як працюватимуть заклади освіти, і як ми зможемо відповісти на виклики війни».

Під час наради мова йшла про форму навчання у звʼязку з військовим станом, трансформацію і розвиток системи освіти у регіоні, впровадження реформи НУШ, оновлення освітнього простору тощо.

«Я вдячна за увагу до Харківського регіону. Питання якісної освіти надважливі, навіть в умовах війни. Незважаючи на складну ситуацію, знаходимо можливість не лише боротися з викликами, які постали перед нами через російську військову агресію, але і займатися питаннями розвитку сфери освіти. Лише спільними зусиллями можемо зберегти Харкову звання інтелектуальної столиці України», – сказала Тетяна-Єгорова Луценко.

В рамках візиту на Харківщину Оксен Лісовий ознайомився зі станом навчальних закладів та пошкодженнями, які ті зазнали внаслідок російської агресії, оглянув облаштовані найпростіші укриття, завітав до дитячого мулитифункціонального центру. Зокрема відвідав Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова та спортивний комплекс Харківського політехнічного інституту.