Освітня програма «Переосмислення міст в Україні»

Переосмислення міст в Україні — навчальна програма урбаністичної коаліції Ro3kvit, Стокгольмської школи бізнесу та Стокгольмського університету за сприяння Шведського інституту.

Це практично-орієнтована навчальна програма з розбудови потенціалу українських муніципалітетів, що має на меті підтримати представниць та представників громад та інших локальних стейкхолдерів відбудови необхідними знаннями та навичками для вирішення завдань стратегічного просторового розвитку в поточній та повоєнній відбудові.

Програма сфокусована на таких тематичних модулях, що проведуть учасників крізь весь цикл інтегрованого просторового планування: Просторове планування та відновлення. Сталі технології. Залучення громади до планування. Фінансування, парнерства та менеджмент.

Організатори: Stockholm Business School, Stockholm University, Ro3kvit: Urban Coalition for Ukraine. За фінансової підтримки Svenska institutet.

Тривалість програми: 6 місяців (з жовтня 2023 року до квітня 2024 року, з перервою на різдвяні канікули)

Гібридна форма навчання: онлайн вебінари, воркшопи та консультації, а також два трьохденні офлайн-воркшопи у м. Львів

Часткова зайнятість: графік передбачає щотижневі навчальні зустрічі з командами за попередньо сформованим розкладом, а також

індивідуальну роботу команд

Робота з проєктом у власній громаді: команда працює над викликами у власній громаді під керівництвом кураторів та запрошених експертів

Результати – для наступної імплементації: напрацювання та рекомендації будуть сформовані у дорожні мапи для наступних кроків

Наприкінці програми – поїздка у Стокгольм: презентація напрацювань та обмін досвідом на конференції у Стокгольмі (квітень 2024 року)

Програма розрахована на 4-5 команд, що працюють з викликами відбудови у міських громадах з населенням від 40 до 300 тис. жителів з прифронтових регіонів та деокупованих територій (Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська області).

Фінальна дата подачі заявки: 20 серпня 23:59 (за київським часом)

Зареєструватися необхідно за посиланням https://bit.ly/44VJEgT

Детальна інформація на сайті https://ro3kvit.com/ua/projects/rethinking-cities-in-ukraine