В обласній раді обговорили можливості втілення грантової програми Уряду для створення та розвитку власного бізнесу

Міністерство аграрної політики та продовольства України разом із Міністерством економіки України провели круглий стіл «Урядова грантова програма для створення та розвитку власного бізнесу: для мікро чи малого бізнесу, садівництва, тепличного господарства та переробних підприємств». До обговорення цих питань долучилася заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

У ході заходу представники міністерств надали інформацію про види грантових програм для внутрішньо переміщених осіб, зокрема, грант «Власна Справа», мікрогранти для підприємців та ветеранів, якими можуть скористатися ФОПи, внутрішньо переміщені особи та ветерани бойових дій.

Валерія Дзюба подякувала представникам міністерств за організований захід та інформування населення про можливості для внутрішньо переміщених осіб щодо відкриття бізнесу, порушила нагальні питання, які стосуються надання грантів для осіб, які проживають на територіях, на яких ведуться бойові дії.

Разом із цим, представники міністерства окреслили механізм надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та тепличного господарства, умови отримання грантів та досвід суб’єктів господарювання, а також поінформували про умови надання гранту «Новий Рівень» і механізми надання грантів для переробних підприємств.

У ході заходу запрошені учасники отримали ґрунтовні відповіді на запитання та роз’яснення з приводу отримання й оформлення грантів для започаткування чи ведення підприємницької діяльності.