Швейцарські партнери відновлюватимуть спецшколу ім.В.Короленка після російських обстрілів

У закладі відремонтують системи опалення, водовідведення та водопостачання. На ці роботи планується спрямувати 8,3 млн грн.

Договір щодо відновлювальних робіт між Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації в особі директора Швейцарського бюро співробітництва Андреаса Хубера, голови офісу Гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнари, директора КЗ «Харківська спеціальна школа імені В.Н.Короленка» Олександра Білоусова, голови Наглядової ради ПАТ «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка підписано сьогодні.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що спецшкола зазнала руйнувань через російські обстріли у березні минулого року. Для того, щоб заклад міг нормально працювати і пережив зиму, всі ці роботи необхідно завершити до холодів. Загалом системи опалення, водовідведення та водопостачання планується відновити у трьох корпусах, один з яких є пам’яткою архітектури.

«До процесів відновлення регіону залучаємо не лише бюджетні кошти, але і фінансову підтримку міжнародних партнерів, які нам довіряють. Яскравим прикладом цього є системна співпраця зі швейцарською стороною. У грудні минулого року за сприяння Гуманітарного офісу при Посольстві Швейцарії було встановлено майже тисячу вікон у житлових будинках міста Ізюм. Довіра партнерів лише підкреслює категоричну нетерпимість Харківської обласної ради до будь-яких корупційних проявів. Я дуже вдячна справжнім друзям Харківщини за цю допомогу, яка у цих складних для регіону умовах, є безцінною», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також відзначила, що у спецшколі відбувається заміна вікон. Ця робота проходить у рамках віконної програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF). За допомогою харківської компанії AES- Group встановили більше 200 сучасних вікон у закладі. Але американські фонди займаються й іншими об’єктами у регіоні.

Найближчим часом планується знайти кошти на проведення внутрішніх робіт у будівлях закладу.