Звернення голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко до Дня Державного Прапора України та Дня Харкова

Харків – це потужна фортеця на північному сході нашої Держави, об яку розбились та відкотились хвилі страшної рашистської навали. З перших годин повномасштабного вторгнення харків’яни стали на захист рідного міста, виявляючи масовий героїзм та стійкість. Завдяки цьому Харків по праву отримав звання Міста-героя, додавши нову сторінку до своєї славетної історії.

У цей надскладний час місто продовжує надавати потужну допомогу фронту, відновлює та розвиває інфраструктуру, промисловість, налагоджує культурне життя і освіту, розвиває міжнародну співпрацю. Це стало можливим завдяки самовідданому спротиву Збройних Сил України, до складу яких пліч-о-пліч стали захисники та захисниці з міста-героя. Харків ніколи не втрачає гідності і не схиляє голову навіть під час найпотужніших та найпідступніших ракетних ударів ворога!

Один з найбільших Державних прапорів України встановлений саме у Харкові. З цим символом свободи нації багато разів утверджувалась українська державність і самоідентичність, продовжуємо ми робити це і зараз, захищаючи рідну землю від окупантів.

Так переможемо! Слава Україні! Слава нашим героям!

З Днем Харкова! З Днем Державного Прапора України!