Тетяна Єгорова-Луценко на Лозівщині ознайомилась з роботою реконструйованого офтальмологічного відділення

Перебуваючи з робочою поїздкою на Лозівщині голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко разом з Лозівським міським головою Сергієм Зеленським провела низку зустрічей з медичними працівниками та освітянами, оглянула пункт незламності, розташований на території Лозівського ліцею №3.

Офтальмологічне відділення Поліклініки КНП «Лозівське ТМО», яке оглянула голова обласної ради, нещодавно відремонтовано. В поліклінічному відділенні відкриті сучасні кабінети лікарів офтальмологів та операційна. Кожного дня тут отримують допомогу 80 відвідувачів. У офтальмологічному відділенні можна пройти безкоштовні обстеження за програмою медичних гарантій, наприклад, визначення гостроти зору, оптична когерентна томографія, УЗД ока.

Як зазначила голова обласної ради, у регіоні робиться все можливе, щоб медичні послуги надавались на найвищому рівні.

«Минулого тижня відкривали після ремонту офтальмологічне відділення обласної лікарні, а сьогодні – аналогічне відділення відкрили у Лозовій. При цьому мене вразив широкий спектр послуг, які можна отримати в оновленому відділенні. Діагностика тут – на найвищому рівні. Оскільки далеко не кожна громада може собі дозволити закупити до медзакладів обладнання, щоб робити складні операції, зокрема по видаленню катаракти, плануємо встановити таке обладнання в обласній лікарні», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також була обговорена перспектива створення на базі закладу ще й сучасного дитячого відділення з басейном.

Під час робочого візиту на Лозівщину Тетяна Єгорова-Луценко відвідала Лозівський ліцей №3. Закладу надають суттєву підтримку міжнародні організації.

У липні-серпні 2023 року за кошти Європейського Союзу в партнерстві з ЮНОПС у закладі встановили вікна. Також за фінансової підтримки Чеської неурядової організації «Людина в біді» в Україні з липня іде заміна вікон на енергоефективні. Роботи мають бути завершені у жовтні 2023 року.

Крім цього на території ліцею розміщені пересувні будинки для тимчасового проживання та перебування ВПО. Житлове містечко передано чеськими та польськими волонтерами. Воно передбачене на 64 місця, складається з душових, туалетів, харчоблоків та дванадцяти наметів.