Урбаністика, освіта, міжнародна співпраця: громади запрошуються на резиденції ідей у Львові

У вересні цього року у Львові відбудеться три резиденції ідей для лідерів українських громад: міжнародна співпраця, урбаністика та освіта. Це дводенні тематичні візити для громад, які проводять у Львові понад 1,5 роки.

Резиденція ідей з міжнародної співпраці (5-7 вересня)

Йтиметься про те, як шукати та працювати із містами-побратимами, із міжнародними організаціями та фондами, залучати інвестиції, готувати заявки, вести комунікацію із партнерами, якісно реалізувати міжнародні проєкти.

У програмі навчань – детальний огляд кейсів міста Львова, зокрема, як у Львові працюють із містами-побратимами. Заплановані також візити – огляди проєктів, які реалізуються за участі міжнародних партнерів: Національний реабілітаційний центр UNBROKEN, містечко «Незламні матусі».

Дедлайн подачі заяв до 25.08 серпня (зареєструватися можна тут )

Освітня резиденція (20-22 вересня)

У перший день Львів розповість, як працює освіта міста. Вас чекає зустріч з управлінцями освітньої галузі міста, які розкажуть про пріоритети та найцікавіші освітні зміни та проєкти міста, відвідини освітніх закладів, які залучають позабюджетні кошти, та Lviv Open Lab з його міжшкільною лабораторією, та інноваційні підходи до профтехосвіти.

У другий день учасники працюватимуть із експертом SALAR International Олегом Фасолею над підходами до створення старшої профільної школи та дізнаються про досвід Червонограда.

Дедлайн подачі заяв до 11.09 (зареєструватися можна тут)

Урбан резиденція: Від стратегії міста до нових вулиць (28-29 вересня)

У червні Cities4Cities | United4Ukraіne в партнерстві з Управлінням архітектури і урбаністики Львівської міської ради провели Lviv Urban Forum – міжнародну подію, яка зібрала понад 300 представників від громад зі всієї України. Організатори запрошують мерів, заступників та керівників департаментів містобудування та ЖКГ до Львова, але цього разу на резиденції з урбаністики.

Дедлайн подачі заяв до 15.09 (зареєструватися можна тут )

Участь для українських громад безкоштовна, на конкурсній основі. Перевага буде надаватися звільненим та прифронтовим громадам, проте всі громади України можуть брати участь. Організатори покривають витрати на проживання та харчування, доїзд учасники забезпечують самостійно. Участь в одній резиденції від громади може взяти один представник чи представниця.