На Харківщині працюватиме Центр ветеранського розвитку

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко разом із ветеранами, заступницею Міністра у справах ветеранів України Тетяною Калитою, начальником ХОВА Олегом Синєгубовим, міським головою Ігорем Тереховим взяли участь у відкритті закладу.

Центр вдалося відкрити завдяки співпраці ХНУ ім. В.Н. Каразіна, ХОВА та Міністерства у справах ветеранів України. Голова обласної ради висловила свою подяку всім причетним до роботи над створенням закладу та привітала присутніх з його відкриттям.

«Дуже важливо, що на базі одного із провідних вишів країни працюватиме Центр ветеранського розвитку. Нам важливо, щоб наші воїни повертаючись з фронту мали змогу отримати психологічну, юридичну та іншу допомогу. Ми маємо надати належні гарантії та дієві інструменти для вдалої інтеграції наших ветеранів у мирне життя», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

У своєму виступі Тетяна Калита зазначила, що питання створення та організації роботи центрів ветеранського розвитку є важливим, подібні заклади мають бути у кожному регіоні. За її словами, на разі в країні відкрито вже 7 таких центрів.

«Дуже символічно відкривати такий центр у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми розуміємо величезну потребу у таких центрах, є відповідний запит наших ветеранів», – сказала заступниця Міністра.

Довідка.

Центр ветеранського розвитку – це структурний підрозділ закладу вищої освіти, який організовує профорієнтаційну роботу та індивідуальний професійний розвиток звільнених з військової служби та членів їх сімей, здійснює оцінювання і визнання результатів їх навчання, присвоєння/підтвердження визначеної професійної кваліфікації, а також забезпечує надання освітніх послуг відповідно до сертифікованих освітніх програм.

Серед пріоритетних завдань харківського Центру ветеранського розвитку: координаційна робота в реалізації навчальних (освітніх) програм підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації ветеранів війни та членів їх сімей; забезпечення соціально-психологічного супроводу та правової допомоги ветеранам війни та членам їх сімей.