Тетяна Єгорова-Луценко: Не збавимо тиску, як на зовнішнього ворога, так і на внутрішнього

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у координаційній нараді з керівниками правоохоронних органів Харківської області.

Нараду відкрив очільник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, який доповів про стан здійснення та ефективність координаційної діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, в умовах воєнного стану. Мова йшла про розкриття та розслідування злочинів, повʼязаних зі збройною агресією Російської Федерації проти України, розкраданням бюджетних коштів, виділених на відновлення зруйнованої інфраструктури, житлових будинків і підтримку внутрішньо переміщених осіб, а також гуманітарної допомоги, вжиті заходи, їх вплив на зміцнення законності та правопорядку.

«Ми повинні працювати на випередження, викривати зрадників, щоб кожен, хто пов’язаний із вторгненням російських військ, був покараний за всіма правилами суду, міжнародних вимог та морального права. Від початку широкомасштабного вторгнення особлива увага приділяється забезпеченню фіксації злочинів, пов’язаних зі збройною агресією рф проти України, ефективності організації досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності. У даний час органам обласної прокуратури здійснюються процесуальні та досудові розслідування за 18 300 кримінальними провадженнями за статтею 438 щодо майже 19 200 злочинів, суб’єктами яких є військові рф», – зазначив Олександр Фільчаков.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко подякувала представникам силового та правоохоронного блоків за їх роботу та вагомий внесок у спільну перемогу над ворогом.

«У нас є два вороги: зовнішній – рф, та внутрішній – корупція. Факти розкрадання бюджетних коштів, які невпинно викривають правоохоронці, мають піти у минуле. Поки наші герої гамселять ворога на фронті, ми в тилу маємо зробити все можливе, щоб коли військові повернуться додому, нам було не соромно дивитися їм в очі. Так само мають покарані усі причетні до злочинів проти українського народу, – сказала очільниця обласної ради. – Виявлення колаборантів, фактів пособництва державі-агресору, накладення арештів на корпоративні права та майно підприємств, засновниками яких є підприємства країни-агресора, сприятиме зміцненню законності та правопорядку, а також встановленню справедливості».