Грамотою Харківської обласної ради нагороджено Почесного консула Республіки Албанія в м. Харків Шахіна Омарова з нагоди його ювілею

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко під час зустрічі з консулом наголосила на важливості підтримки, яку надає Албанія Харківській області з початку війни.

«Ви не полишили Харків, залишились у місті, хоча могли, як представник іноземної держави, виїхати. Ви допомагали жителям регіону, людям, які вимушені були виїхати в Албанію, через війну. Перша гуманітарна допомога, яку отримала Харківщина під обстрілами, була саме від вас, – звернулась очільниця обласної ради до Шахіна Омарова. – Тому я певна, що сьогоднішня нагорода заслужена, і вона точно не остання. Ви надійний і відданий друг Харківської області та всієї України».

В свою чергу Почесний консул Республіки Албанія в м. Харків Шахін Омаров нагадав, що саме Тетяна Єгорова-Луценко майже одразу від початку військових дій на міжнародному рівні стала порушувати питання про потреби Харківщини у необхідній допомозі, зокрема гуманітарній. Шахін Омаров висловив вдячність за нагороду Тетяні Єгоровій-Луценко та пообіцяв і надалі робити все можливе задля спільної перемоги над країною агресором.

«Цю нагороду я вважаю авансом у подальшій нашій співпраці. Я буду намагатися зробити ще більше. Насправді, це спільна робота, яка дала суттєві результати. Ми допомогли жителям Харківської області у непрості часи війни і продовжуємо це робити і зараз», – зазначив Почесний консул Республіки Албанія в м. Харків Шахін Омаров.

На зустрічі також обговорили подальше співробітництво, зокрема щодо відпочинку дітей, які постраждали від російської агресії, надання гуманітарної допомоги громадам, щодо реконструкції однієї із шкіл області. Відповідне рішення ухвалили депутати міської ради Тирани – у якості допомоги місту-побратиму.

Нагадаємо, 12 травня 2022 року в м. Фієр Республіки Албанія голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко підписала Меморандум про взаєморозуміння, дружбу та співпрацю між Харківською обласною радою та Префектом Округу Фієр Республіки Албанія на три роки. Тоді було визначено пріоритетні напрямки співпраці, а саме економічний розвиток, обмін досвідом, освіта, туризм, культурним та академічний обмін.